Naši projekti

Operacija zbiranje odpadnega olja in tekstila (ZOJOT) – LAS pri dobrih ljudeh 2020

Glavni namen operacije je povezovanje in ozaveščanje lokalnih skupnosti in občin območja LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v skrbi za trajnostne rešitve problematike odpadnega jedilnega olja in odpadnega tekstila.

Kreativni spominki destinacije Evropska Amazonka

V sklopu projekta razvijamo novo linijo inovativnih izdelkov (spominkov), ki temeljijo na povezovanju lokalnih materialov, rokodelske tradicije in kreativnega potenciala mladih.

LUŠTNA tržnica

Pomelaj z.o.o. bo skozi operacijo razvil dva nova kulinarična produkta. Poudarek bo na kombinaciji surovin in receptur partnerjev projekta (paradižnik) in lokalnih sestavin drugih lokalnih proizvajalcev.

Doživetje ponudbe dežele štorkelj

PROJEKT SE SOFINANCIRA iz naslova podukrepa Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost.

Pametne vasi za jutri

V Evropski uniji predstavljajo tehnološke spremembe velik izziv za podeželje. Da bi lahko ustrezno odgovorili nanje, je potrebno oblikovati nove koncepte – t. i. Pametne vasi za jutri.

Korak k zdravemu življenju

Zavod invalidskih podjetij Slovenije je v mesecu juliju 2015 v sodelovanju s štirimi partnerji pričel izvajati projekt »Korak k zdravemu življenju«.

Spodrast

Pomurska regija ima najvišjo stopnjo brezposelnosti ter najvišji delež dolgotrajno brezposelnih v Sloveniji.

Rokodelska akademija 2

V preteklosti so bile na celotnem čezmejnem območju (Pomurje, Županiji Vas in Zala) razvite številne rokodelske obrti in domače dejavnosti.

Povabilo na brezplačno usposabljanje – pletarstvo

Uvodno srečanje bo v ponedeljek, 6.5.2013 ob 10.00 na sedežu ZRP Pomelaj z.o.o., Mala Polana 103, 9225 Velika Polana.

Podpreto

Z izvedbo projektnih aktivnosti želimo razvijati obstoječe produkte na področju pekovskih produktov in uvesti ter razviti nove produkte na področju.

Brodarji idej ob Muri

Pomelaj, zadruga za razvoj podeželja, z.o.o. v okviru projekta “BRODARJI IDEJ OB MURI” vabi na promocijske delavnice.

UŽU – IP 2010 – 2013

ZRP Pomelaj, z.o.o bo začela, z izvajanjem Javno veljavnega izobraževalnega programa Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Izzivi podeželja (UŽU –IP)

Lepota dežele in skladje okusov

Lepota dežele in skladje okusov v sodelovanju izvajata: Ekološki Center Svit Pomurje Gornja Bistrica, kot vodilni partner in ZRP Pomelaj iz Male Polane.

Rokodelska Akademija

Izobraževanje in usposabljanje obstoječih in potencialnih nosilcev rokodelskih obrti bo prispevalo tudi k zmanjševanju komercializacije snovne in nesnovne kulturne dediščine ter povečanju privlačnosti čezmejnega območja.

Intereg IV C

Lončarstvo v Pomurju in tudi v Sloveniji sodi med najstarejše obrti.

Vzpodbujanje zaposlovanja invalidov

Vzpodbujanje podjetniške kulture med invalidi na podeželju – z idejo do dela.

UŽU – izzivi podeželja

Program je namenjen odraslim prebivalcem podeželja, za pridobitev temeljnih spretnosti in novih znanj za izboljšanje ekonomskega in socialnega položaja na podeželju.

Podeželje – moja priložnost

V okviru projekta in projektnih aktivnosti želimo predvsem populacijo težje zaposljivih brezposlenih in podzaposlenih žensk predstaviti možnosti izhoda iz praga revščine s potenciali okolja in njihovi lastnimi znanji, spretnostmi.

Do trajnostnega razvoja podeželja

S projektom smo na partnerskih območjih predstavili nova orodja in znanja za zaposlovanje ranljivih skupin

Vseživljenjsko učenje – Učeče se podeželje

Partnerji iz treh regij, PRJ HALO, Podeželsko razvojno jedro/ Podravska regija, Pomelaj, Zadruga za razvoj podeželja z.o.o.

UŽU – IP 2014-2015

Zadruga za razvoj podeželja Pomelaj je bila izbrana za izvajanje programa Usposabljanje za življenjsko uspešnost

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem