Poslanstvo Zadruge za razvoj podeželja (ZRP) Pomelaj je odkrivati in razvijati potenciale ljudi ter soustvarjati prostor in priložnosti za razvoj podjetništva, turizma in ohranjanje naravne ter kulturne dediščine.

Prispevati želimo k razvoju lokalnega okolja in lokalnih partnerstev ter vplivati na kakovost življenja tukaj živečih ljudi. Z razvojem in proizvodnjo izdelkov domače obrti in kulinarike želimo ohranjati kulturno dediščino ter jo promovirati po celotni Sloveniji. Posebno pozornost namenjamo ranljivim ciljnim skupinam, kot so invalidi, trajno brezposelni in brezposelni mladi.

ZRP Pomelaj odkriva razvojne potenciale okolja, razvija, vodi in izvaja projekte s partnerji iz lokalnega okolja in širšega vplivnega območja. Ves čas svojega delovanja izhaja iz potreb tega lokalnega okolja, lastnikov in zaposlenih. Za njihovo korist organizira usposabljanja, mreženje ponudnikov in skupaj z njimi ali za njih razvija izdelke in storitev za povečanje koristi lokalnega okolja.

V prihodnje bodo naše glavne naloge razvoj podeželja, povečanje turistične privlačnosti okolja in lokacije, na kateri delujemo, podjetništvo, dvig kakovosti življenja na podeželju, povezovanje malih ponudnikov kmetijskih, kulinaričnih in drugih obrtniških izdelkov, ohranjanje kulturne in naravne krajine ter spodbujanje ponovne uporabe že zapuščenih kmetijskih površin.

Osnovni program zadruge je sestavljen iz proizvodnje izdelkov domače obrti iz naravnih materialov, priprave kulinaričnih izdelkov in programov usposabljanj za ranljive ciljne skupine.

Izdelki domače obrti zajemajo proizvodnjo izdelkov iz ličja in šibe, za proizvodnjo kulinaričnih izdelkov pa je v manjši meri vzpostavljena tudi pridelava zelenjave ter drugih vrtnin in poljščin. Kulinarični del zajema pripravo marmelad, piškotov, vložene zelenjave, zelenjavnih dodatkov, sušene zelenjave in praženih bučnih semenih. Tretji segment programa, storitve, predstavljajo učne delavnice za odrasle in šolajočo se mladino ter programi usposabljanj za ranljive ciljne skupine.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem