Pomelaj je ta,
ki zna priti do kruha
z lastnimi rokami

Samostojno.
Opolnomočeno.
V dobro ljudi!

Zadruga Pomelaj združuje ljudi, ki si z lokalnimi gradivi in znanji ter novimi priložnostmi in spoznanji sami ustvarjajo svoj vsakdanji zaslužek.

Pomelaj je zadruga za delovno opolnomočenje invalidov in drugih ranljivih skupin iz Prekmurja. S spoštovanjem lokalnih tradicij in veščin ustvarjamo nove priložnosti za delo in razvoj podeželja.

Družbeno odgovorno.
Trajnostno. Etično!

Poslanstvo je odkrivati in razvijati potenciale ljudi ter soustvarjati prostor in priložnosti za razvoj podjetništva ter turizma in ohranjanje naravne ter kulturne dediščine.

Zaposlitveni center

Zadruga je bila ustanovljena z namenom pospeševanja razvoja podeželja ter gospodarskih koristi svojih članov na podlagi njihovega enakopravnega sodelovanja ter vzajemne pomoči in samopomoči.

Izobraževanja in usposabljanja

Zadruga Pomelaj je v okviru svojega delovanja izvajala tudi številne tečaje in delavnice.

Skupni tržni servis

Skladno z osnovnim namenom našega delovanja, pomočjo pri razvoju lokalnega okolja in lokalnimi partnerstvi želimo pomagati tudi drugim. Poleg prodaje lastnih izdelkov iz koruznega ličja in vrbovih šib lahko v okviru naše zadruge svoje rokodelske izdelke ponujajo tudi drugi lokalni proizvajalci. Skupni nastop na trgu nam vsem zagotavlja sinergijske učinke, hkrati pa je naša ponudba na ta način pestrejša in zato bolj zanimiva za različne ciljne skupine kupcev.

Naši projekti

Operacija zbiranje odpadnega olja in tekstila (ZOJOT) – LAS pri dobrih ljudeh 2020

Glavni namen operacije je povezovanje in ozaveščanje lokalnih skupnosti in občin območja LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v skrbi za trajnostne rešitve problematike odpadnega jedilnega olja in odpadnega tekstila.

Kreativni spominki destinacije Evropska Amazonka

V sklopu projekta razvijamo novo linijo inovativnih izdelkov (spominkov), ki temeljijo na povezovanju lokalnih materialov, rokodelske tradicije in kreativnega potenciala mladih.

LUŠTNA tržnica

Pomelaj z.o.o. bo skozi operacijo razvil dva nova kulinarična produkta. Poudarek bo na kombinaciji surovin in receptur partnerjev projekta (paradižnik) in lokalnih sestavin drugih lokalnih proizvajalcev.

Doživetje ponudbe dežele štorkelj

PROJEKT SE SOFINANCIRA iz naslova podukrepa Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost.

Pametne vasi za jutri

V Evropski uniji predstavljajo tehnološke spremembe velik izziv za podeželje. Da bi lahko ustrezno odgovorili nanje, je potrebno oblikovati nove koncepte – t. i. Pametne vasi za jutri.

Korak k zdravemu življenju

Zavod invalidskih podjetij Slovenije je v mesecu juliju 2015 v sodelovanju s štirimi partnerji pričel izvajati projekt »Korak k zdravemu življenju«.

Spodrast

Pomurska regija ima najvišjo stopnjo brezposelnosti ter najvišji delež dolgotrajno brezposelnih v Sloveniji.

Rokodelska akademija 2

V preteklosti so bile na celotnem čezmejnem območju (Pomurje, Županiji Vas in Zala) razvite številne rokodelske obrti in domače dejavnosti.

Pomelajevo

je tam, kjer je preteklost
navdih prihodnosti

Obisk domačije

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem