+

Lipa je idilična panonska vasica, ki se v celoti razprostira po ravninskem delu Prekmurja. V središču naselja se nahaja izletniška točka Prekmurska domačija. Panonska prekmurska domačija s svojo opremo sodi med glavne spomenike ljudske kulture v Prekmurju. V Lipi je na ogled postavljena tipična domačija: panonska hiša (zgrajena iz lesa, pokrita s slamo), gümlo – skedenj, vodnjak na ključ, kmečko orodje in oprema. V hiši se nahaja informacijska pisarna s trgovino, ki hkrati predstavlja informacijsko točko Ekomuzeja Mura. V veliki sobi si lahko obiskovalci ogledajo film o panonskem stavbarstvu. Na voljo smo vam: po predhodnem dogovoru oziroma najavi.

Izvajalec: ZTK Beltinci

Za povpraševanje nas pokličite na 02 541 35 80 ali 041 205 676.
Skupaj:
y.yy €

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem

Spoštovani!

V skrbi za zdravje in varnost, tako obiskovalcev, kot zaposlenih, sporočamo, da ZAPIRAMO VRATA na POMELAJ.

Z ukrepom želimo zmanjšati možnosti širjenja okužbe z novim Koronavirusom. Vrata bomo ponovno odprli, ko se bo epidemija polegla. V času zaprtja smo dosegljivi na info@pomelaj.si ali na telefonu 041 549 256.

Nemoteno pa deluje naša spletna trgovina, tako, da vse izdelke lahko naročite preko spleta z enim klikom na www.pomelaj.si!

Želimo vam vse dobro in ostanite zdravi!
Ekipa Pomelaj!