Kreativni spominki destinacije Evropska Amazonka

Projekt sofinanciran iz naslova »Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij - Center za kreativnost 2020 - 2021«KREATIVNI SPOMINKI DESTINACIJE EVROPSKA AMAZONKA

Partnerji v projektu:

  • ZRP Pomelaj z.o.o., Mala Polana 103, 9225 Velika Polana
  • Zavod Iskriva, iskrišče za razvoj lokalnih potencialov, Reteče 215, 4220 Škofja Loka

Opis:

V sklopu projekta Kreativni spominki destinacije Evropske Amazonke razvijamo novo linijo inovativnih izdelkov (spominkov), ki temeljijo na povezovanju lokalnih materialov, rokodelske tradicije, kreativnega potenciala mladih in simbolike območja turistične destinacije Amazon of Europe (»Evropske Amazonke«).

S projektom želimo pokazati, da so spominki lahko tudi trajnostni in uporabni, da odražajo lokalno identiteto, avtentičnost in kvaliteto ter kupca spominjajo na osebno pozitivno izkušnjo, ki so jo doživeli ob obisku destinacije.

Z razvojem nove turistične destinacije Amazon of Europe ob Muri, Dravi in Donavi se nam na tem območju ponuja izjemna poslovna priložnost, da z oblikovanjem nove linije izdelkov za obiskovalce turistične destinacije vstopimo na mednarodni trg kot prvi ponudnik tovrstnih izdelkov.

Idejni koncept nove linije vključuje tri tipe spominkov, ki odgovarjajo na potrebe ciljne skupine kupcev - odgovornih aktivnih turistov: kulinarični izdelek, spominek z uporabno vrednostjo in spominek z osebno noto. Pri izdelavi izdelkov so uporabljene lokalno pridelane surovine kot so koruzno ličje, glina, lan ali les, izdelki pa so v celoti izdelani na trajnosten in okolju prijazen način.

Obdobje trajanja projekta:

01.11.2020 – 30.09.2021

Logotip projekta:

Naložba v vašo prihodnost

Projekt sofinanciran iz naslova »Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij - Center za kreativnost 2020 - 2021«
KREATIVNI SPOMINKI DESTINACIJE EVROPSKA AMAZONKA

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem